Over ons

Rol van de overheid in het dagelijks leven
De overheid neemt op verschillende gebieden verantwoordelijkheid. De overheid is er eigenlijk voor alles, zij is er voor een geboorteaangifte, om te kijken of mensen zich aan de wetten houden maar bijvoorbeeld ook voor het bestrijden van zware misdaad. Verder verdient de overheid natuurlijk geld, belastinginkomsten is de grootste inkomensbron van de overheid. Met dat geld moet de overheid verschillende dingen doen. Denk aan de zorg, onderwijs, uitkeringen etc. Hier in Nederland heeft iedereen recht op onderwijs, maar onderwijs kost natuurlijk wel geld. Wij betalen er allemaal indirect aan mee, toch wordt er gezegd dat de overheid het onderwijs betaald. Zo geldt dat ook voor de zorg etc. Soms moet de overheid bezuinigen op het onderwijs, omdat zij bijvoorbeeld moet investeren in de zorg, dat betekent niet dat er dan minder kinderen naar school kunnen gaan. Onderwijs blijft gratis (basis- en middelbare school). Zo heeft de overheid dus best veel invloed op ons dagelijks leven.

Actueel voorbeeld politieke dimensie
Een actueel onderwerp waar we naar gaan kijken is de kernenergie, waarom? Omdat dit een onderwerp is dat veel wordt besproken in de politiek, het is actueel. Politieke partijen denken heel verschillend over deze kerncentralen en dat maakt het ook een interessant onderwerp. Een kerncentrale is eigenlijk een soort fabriek waar energie vrij komt doormiddel van hitte dat ontstaat als de stof uranium in stukken wordt gesplitst. Wat een kerncentrale voor veel partijen interessant maakt is het feit dat het geen schade verricht aan het milieu en daarmee gunstig is voor het klimaat en kernenergie schijnt ook nog eens duurzaam te zijn. Een nadeel dat voor een aantal partijen heel zwaar weegt is de radioactiviteit die vrijkomt bij de productie van kernenergie. We gaan nu kijken waar een aantal grote partijen staan met dit onderwerp.
VVD (rechtse partij) sluit kernenergie niet uit.
CDA (rechtse partij) ziet kernenergie wel zitten.
GroenLinks (linkse partij) wil geen kernenergie.
PVDA (linkse partij) nieuwe kernenergie is geen optie.
We kunnen dus concluderen dat rechtse partijen kernenergie en dus de opening van kerncentralen wel zien zitten maar de linkse partijen er eigenlijk niet echt op zitten te wachten. Wij zien de opening van kerncentralen ook niet zitten en zijn dus tegen kernenergie.


Onderzocht welke vorm van media het beste bij de doelgroep van de partij past:
Uit onderzoek is gebleken dat de PvdA de minste jongeren als kiezers heeft. Van alle kiezers is 13 procent jonger dan 35 jaar en 44 procent van de kiezers is 65 jaar of ouder. Aangezien de PvdA een sociaaldemocratisch signatuur heeft, net zoals onze partij, is het aannemelijk dat onze doelgroep vooral ouderen zijn. We hebben daarom besloten om onze partij met name te vertegenwoordigen door middel van de krant. w

Omschreven hoe de partij gebruik maakt van sociale media om kiezers te trekken:
Zoals eerder beschreven is het aannemelijk dat onze doelgroep vooral ouderen zijn. Hiervan is bekend dat deze met name gebruikmaken van Facebook en Twitter.
Sociale media zijn in deze maatschappij misschien onmisbaar, maar uit onderzoek blijkt het niet doorslaggevend te zijn. Daarom kiezen wij ervoor om hier beperkte energie in te steken.
Omschreven hoe de partij gebruik maakt van traditionele media om kiezers te trekken:
Onze doelgroep zijn vooral ouderen, daarom kunnen we beter meer traditionele media gebruiken dan sociale media, want de meeste oudere mensen kijken meer tv of lezen meer kranten in plaats van sociale media, daarom kunnen we beter meer gaan investering in traditionele media dan in sociale media.